o zavodu

Одржана презентација "Коришћење и заштита ресурса природе - улога Међународне уније за заштиту природе"

ПДФШтампаЕл. пошта

28.1.2015. ---

У Бањалуци је данас одржана презентација о теми "Коришћење и заштита ресурса природе - улога Међународне уније за заштиту природе", у организацији Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа и Међународне уније за заштиту природе (IUCN) - Програмске канцеларије за југоисточну Европу.

Презентацију је отворио директор Завода Слободан Наградић који је присутне упознао са основним активностима наше институције у области заштите природе истакавши да је Републички завод за заштиту културно-историјског и природног насљеђа Републике Српске једина управна организација у Републици Српској и Босни и Херцеговини која се бави заштитом природе. Завод има за циљ да ојача свијест у друштву о потреби очувања, заштите природе и предаје природних вриједности у насљеђе будућим генерацијама, рекао је Наградић.

Директор Програмске канцеларије за југоисточну Европу Међународне уније за заштиту природе (IUCN) Борис Ерг представио је рад ове организације, од глобалног нивоа па до пројектних активности које се реализују у земљама  југоисточне Европе. Рекао је да IUCN пружа стручну помоћ институцијама и невладиним организацијама у подизању капацитета, размјени искустава, знања и увођењу стандарда заштите природе.

Експерт за управљање екосистемима из Канцеларије IUCN-а у Београду Сања Покрајац представила је пројекат "Ка јачању планирања заштите у Југоисточној Европи" који је започео 2013. и траје три године.

Презентацији, која је одржана у просторијама Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске, присуствовали су представници владиних институција, универзитета, заштићених подручја, локалних институција и невладиног сектора. Раније данас, ученицима бањалучке Гимназије, одржана је презентација на исту тему којој је присуствовало 50-ак ученика.

KIPN IUCN 1  KIPN IUCN 2

Вијести


np_sutjeska_tabla.jpg
 6.11.2017. --- На интернет страници Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске објављено је Опширније...
Gromizelj_Laketica_vir.JPG
 2.11.2017. --- На Порталу Владе Републике Српске, односно Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Опширније...
drina_pogled_sa_trnovca.JPG
11.9.2017. --- Проглашењем Националног парка „Дрина“ Република Српска је добила ново заштићено подручје природе. Опширније...

sjediste

javne nabavke

topola cover1

 dozvole 6

           znak zastite prirode2

amblemvel

 

 

e-kultura1

finansiranje

informacije